dissabte, 6 de juny del 2015

Neteja de l'Aljub de l´Algepsar

Crònica per : Francisco Sanchez I Oron
Aljub de l´Algepsar
L'eixida programada pel Club de MUntanya Xocainet el dia 17 de Maig, consistia en una jornada de neteja, gaudi i de compromís amb el nostre entorn mes pròxim, que és la Serra Calderona i mes concretament les muntanyes pròximes a Gilet i especialment la Vall de Toliu i St. Esperit. 

Després de reunir-nos tots en el pàrquing de la zona de St. Esperit i distribuir el recentment adquirit material per a la neteja de matoll i poda d'arbres, ens dividim en grups i comencem la tasca. 
Part davantera de l'aljub.

El nostre grup estava format per Paco Gimeno, Carles Catalunya, Jose Ramón Maties, Juanjo i jo Francisco Sánchez Oron. Ens dirigím a netejar la senda d'accés a un singular Aljub situat en la zona de l'Algepsar de Gilet, molt pròxima a la Vall de Toliu, cap a la a la Font de la Vidriera. L'accés a l'aljub, comença en una senda pràcticament desapareguda a la dreta d'una carretera asfaltada. L'ascensió no resulta fàcil perquè la senda ha desaparegut amb el pas dels anys, i el nostre grup llavors intenta obrir una nova ruta d'accés i amb posterioritat intentar restaurar l'aljub. Principalment buidem, la senda d'accés de matoll, argelagues i també vam podar algunes branques de pins carrascos. 

Poc després vam accedir a l'aljub que es troba encimbellat sobre una gran roca de calcària que s'aprofita com dipòsit d'aigua. Arreplega l'aigua del vessant on es troba, on van realitzar els nostres avantpassats diversos ribaços que àdhuc es troben en bon estat, malgrat el pas dels anys i el seu posterior abandonament.. Per a la nostra sorpresa contenia aigua de les últimes pluges primaverals. Una vegada a l'aljub, netegem els seus voltants de matoll, principalment romaní, argelagues i vam podar uns pins situats enfront del mateix. Finalment reforcem en la baixada la nova senda d'accés i ens encaminem a gaudir d'una magnifica “torrà” que organitzava el club de muntanya després d'un matí agradable amb els nostres companys.



Vista de la neteja de pins i la coberta de l'aljub.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada