dilluns, 8 de juny del 2015

VIII Marxa per la Tinença de Benifassà 2015


Crònica per :Francesc Gimeno y Antonio Martinez. 

 La marxa per la tinença de Benifassà, ha esdevingut una clàssica en la programació anual del cmxocainet, des de fa mes de quatre anys membres del Club hi participem, i les que ens queden per gaudir. Perquè a bon segur que mantindrem el costum d'acudir a la Marxa per el Parc Natural de Benifassà, que a mes a mes i depenent del recorregut, també podem gaudir del Parc Natural dels Ports i mes concretament d'un altre clàssic com es el Barranc de la Fou i la Fageda del Retaule. 
Enguany ens varem aplegar a la Pinada prop de Gilet a les 6:30h el diumenge 31 de maig per arribar a temps a Fredes i recollir la targeta de participant, prendre quelcom i eixir a les 9:00h per un traçat de 18 Km. Eixim des de Fredes 1090m de altitut, passant per Cantaperdius 1248m, Coll deTombadors 1261m i Tossal del Tres Reis a 1351m de altitut el punt mes alt de tot el recorregut i on està previstl'esmorzar.

Continuem el recorregut passant per el Mas del Ric 1175m, que es una llàstima que no està molt ben conservat, Pinar Pla 1180m , GR-7, Roca Blanca 1094m, Mas del Peraire 1090m , la Font Ferrera 1150m on està el Refugi i avituallament del diinàr. Continuem per GR-7 passant per Coll del Manadó 1249m , envoltats de grèvols, teixos, aurons, espino albar, i als racons mes humits falagueres, seguim per el Pinar Pla, Roca Blanca i ja de tornada a Fredes, on recollim la camiseta commemorativa de la 8na marxa i un pastisset farcit de carabassa filosa,que ens ve al pèl per recuperar-nos de l' esforç, acabem fent-nos unes cerveses brindant per la germanor i per el gaudi d'un paratge que es resisteix a que la mà de l'home i el pas del temps malbaraten la seu existència. 
El recorregut ha estat prou assequible, tant per la llargària i com pel desnivell acumulat de 950m, com per la climatologia suau. 
Dotze hores després tornem al punt de trobada de la Pinada, on s'acomiadem les/els participants, Maria Jose, Ramón, Alberto, Joaquín,Carlos, Antonio i Paco, que hem estat transitant entre Teruel, Castelló i Tarragona, i no només això, tanmateix ho hem fet per tres antics Regnes. Aním i ens veiem a la 9a Marxa per la recuperació de la Tinença. 
P.D. TINENÇA : Territori tingut en feu- domini de que un senyor era investit pel sobirà amb obligacions i drets determinats

     

Fotografia Antonio Martinez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada