dimarts, 27 d’octubre del 2015

17 Oct 2015 PENYAGOLOSA “EL GEGANT DE PEDRA”


Crònica per : Francisco Sanchez Oron


 El dissabte 17 d´octubre, un grup d'amics i companys del Club de Muntanya Xocainet de Gilet realitzaren la marxa programada al Penyagolosa, de 1814 m, per tant una de les muntanyes amb més altura a les terres del País Valencià. Quedarem tots els companys al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa com a punt de partida i avituallament. Es tracta d´una construccio d´origen medieval i  amb posteriors ampliacions barroques i neoclasiques que concentra part del misticisme del Penyagolosa. Una vegada agafades forçes despres d´un bon  esmorzar i el cremaet, es decidirem a passar un matí meravellós pujant aquesta muntanya mítica.

Començarem la marxa programada pels nostres companys del club, en direcció el barranc de la Pegunta a on poguerem observar la gran varietat de flora d´aquesta zona, podem destacar entre els arbres més abundants el pi roig  i el pi negre, menys frequents alguns frutals silvestres i teixos, també trobem alguns arbusts com  el Roser de pastor, el cirerer de pastor (espino albar) i el  endrino (Aranyer) entre altres. Es fa patent la gran humitat del terreny i començarem a trobar els primer bolets els més dessitjats el revolló i el boletus. Disfrutant de la marxa s´acostarem prop del cim del penyagolosa a on la vegetació se va fent més escasa fins que a pocs metres sols queda pedra viva. l´oratge amb nuvols que ens acompanya tot el dia açi dalt es converteix en una boira que no ens deixa apreciar totes les vistes, pero segur que tornarem a pujar en altra ocasió. En el cim ferem un xicotet descans que aprofitarem per menjar alguns fruits secs, beure aigua i seguidament començar el descens. La baixada la varem fer per la Lloma del conill, cal destacar que es una zona de ramats sobre tot de vaques per això hi han zones acotades amb fil d´aram, fins arribar un altra vegada al Santuari de Penyagolosa.
Quedarem per ultim fer una parada a Vistabella del Maestrat, i disfrutarem d´una exposició micológica de les diferents setes i bolets que es podem fer per aquesta zona. I finalment tornarem cap a casa despres d´un dia complet a terres del  Penyagolosa.
Fins la propera Marxa.




     

Publica: Fotografia: Antonio Martinez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada