dijous, 3 de març del 2016

06 de febrer : Chelva, Penya Cortada, Ruta del Aigüa


Crònica per : Antonio Martinez Lopez




Eren les 8:00h del matí i dissabte 6 de febrer quan eixiem camí de Chelva des d'el Monestir d' El Puig els onze components d'aquesta excursió.
El programa del día passaba per fer caminant la ruta de l'Aqüeducte de Chelva, Penya Cortada, Ruta del Aigüa, Barri Arab, dinar a Chelva i fer parada de Carnestoltes del Villar del Arzobispo abans de concloure l'excursió.
Eixim de Chelva per el CV-346 camí de la plaça de bous, vorejant el cementeri buscant el PR-V- 92; en este punt el nostre amic Pepe ens deixa per fer la ruta pel seu compter i veriuar tots els racons del poble.

A uns 4 Km arrivem a l'Aqüeducte Romà de 36 mts de llargaria, 33 mts d'alçada i 2'1 mts d'amplaria per a poder creuar. Arrivem a la Penya Cortada ( de 25 mts d'alçada ) i travessem el tunel i sèquies, que des d'els seus finestrals i obertures, ens dixen anar veien al fons, el barranc del gat. Atravessada esta impresionant obra que canalitzaba les aigües del riu Tuejar, arrivem a un area de lleure amb uns bancs i taules que per estar ocupades, no utilitzem peró aprofitem l'indret per parar a pegar un mosset abans d'arrivar a Calles, en este punt hem coincidit amb algunes excursions programades  que tant de moda estan  ara i el ben cert que de fet en aquest trajecte, ens hem creuat amb  coneguts/es d'uns i d'altres.

Seguim buscant per la ruta de l'Aigua, i fem un xicotet ascens per vore alguns tunels mes, pero per obres o solsides, no podem passar.
Travessem un pont sobre un rierol que creguèm que es el Barranc d'Alcotas, seguim baixant i pujant un sender escalonat avancem fins arrivar a Calles.
Sense entrar en el poble seguim les marques grogues i blanques i tornem a Chelva, caminant en paralel al riu Tuejar, ens crida l'atenció la devastació de l'arbreda de ribera, segurament afectada per l'incendi que va patir en 2014.

Amb 12 Km recorreguts entrem a Chelva per el Barri Morisc de l'Arraval, Barri Jueu, fins arrivar a la plaça de  l'Ajuntament on hem reservat per a dinar, i despres anar a Villar de l'Arzobispo a vore el Carnestoltes, la quema del Chinchoso, el entierro de la Morca i tornar aviat cap a casa, car demà col.laborem en el I ADT Trail 2016 d' Albalat dels Tarongers.
Anim i fins la propera.




     

Fotografia: Antonio Martinez
Traducció : Francecs Gimeno   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada