divendres, 9 de març del 2018

04/03/2018 Serra - bancals de Toxina - barranc de l´Ombria - font i ermita de Barraix - castell - Serra


Crònica per : Felix Estrela.






El diumenge 4 de març som convocats per fer la ruta de “Font i Ermita de Barraix – Castell de Serra” per alguns era la tornada desprès del llarg tunel dels constipats, que ens han fuetejat aquest hivern, i així ha estat. Com una premonició de l'eixida del tunel de l'hivern, la Natura ens ha fet gaudir de la seua  renaixença, en tot allò que suposa l'eixida de l'hivern i el començament de l'esclat de la primavera. Ha estat un goig trobar camps de fruiters en flor, un paisatge verd,  molt verd per la pluja vivificadora d'aquest dies. I com diu el poeta:



Bon punt arriba la primavera
tot jo en revifo sota la brisa
i en vénen ganes d'anar al darrera
de la primavera.....

Pere Quart

La cita com de costum era a les 8'30 hores al Puig i Gilet per anar a Serra, on aparquem i és trobarem la colla completa: Antonio, Maria José, Ramon, Vicent, Empar, Carlos, Carmen, Fernando i Fèlix. El recorregut serà de 12 Km aproximadament i farem el mati (3 hores aproximadament també).

L'inici de la ruta per darrere del aparcament ens donara la primera sorpresa del camí camps amb els arbres florits, que ens donaran l'avís de que l'hivern vol deixar pas a la l'esclat de la primavera.

El camí és bo, pista, però comença a empinar-se, i alguns anem notant la manca de pràctica, i les i els que estan més preparats tiren del grup, però val l'esforç el paisatge amb les darreres pluges és verd i ens premia amb el plaer de la seua observació.

Arribarem a la primera parada en el camí, la Font i Ermita de Barraix (a 500 m d'altitud), esta font és molt freqüentada per recollir aigua, on farem el mosset per recobrar forces, l'escala de l'Ermita ens servirà per fer taula redona, xaradeta, com sempre, molt instructiva i divertida, comprovem el bon estat en que és troba l'Ermita, i reprenem el camí, inici de senda més estreta, que finalment connectarà amb pista que encara que de pujada és bona per fer-la.

La pista ens comença a presentar el castell de Serra, estarà ja com proper objectiu de la nostra ruta, però, l'amenaça de pluja és compleix, i tenim que enfundar-nos els impermeables i capes, més que pluja serà un plugim que no ens deixarà la resta de la ruta, bo, molt bo, per a que la natura faça el seu camí i tinguem una primavera ben fructífera.

El tram final de l'arribada al castell és una mica difícil, però, amb paciència anem pujant (cal dir que els palos són un gran invent que ens facilita anar-hi a quatre potes), valdrà la pena l'esforç, per les vistes des del castell, Serra Calderona i la Vall del Túria,  i conèixer aquesta fortalesa d'origen àrab construïda al voltant del segle XI, de la que és conserva la Torre del Homenatge de planta quadrada, a la que és pot accedir per dos forats. Esta fortalesa tenia una funció militar i de protecció, i per això no tenia població civil. La baixada també serà amb molta cura, la pluja ha mullat la pedra i esta esvarosa.

Tornarem per pista fins a Serra, el plugim no ens deixarà, i farem este tram final més lleuger, és de baixada i per pista en molt bon estat, el farem molt còmodament, arribant a l'aparcament per agafar els cotxes i tornar havent passat un mati agradable i profitós física i mentalment, per la ruta i la companyia.

Ànim i fins la propera   










     

Fotografia: Antonio Martinez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada